העולם מתחלק באופן גס ל- 2: אלו שאוהבים לפתור תקלות בעצמם, ואלו שתמיד יזמינו איש מקצוע, גם עבור תליית מדף או לפחות יבקשו מהחבר ההנדימן שלהם לתקן להם את המסילה בארון.
בכל הנוגע לסתימות בצנרת, זה קצת אחרת, כי… איך נאמר זאת… אינסטלציה היא לא נושא סקסי לעסוק בו, ובכל זאת, לחובבי האתגרים, בחרנו לתת כמה טיפים לפתיחת סתימה בכיור, באמבטיה או באסלה רחמנא לצלן, לפני שתפנו לאיש מקצוע בבקשה להחליף לכם את כל הצנרת בבית.
סימנים מקדימים
מאחר ומרבית התקלות בצנרת סמויות מהעין, ניתן לאבחן אותן לאחר שנעשה נזק, והשלכות התקלה נראות לעין. לכן תמיד מומלץ לבצע פעולות תחזוקה ומניעה, ויפה שעה אחת קודם, אך לכל מקרה שלא יהיה, הנה הסימנים המקדימים, שיכולים לרמוז לכם על סתימה ממשמשת ובאה. אם זיהיתם אחד מהם, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.
– קירות תפוחים או קירות עם צבע שמתקלף
– סימני עובש על הקיר או כתמי רטיבות
– חשבון מים גבוה מהרגיל
– רעשי מים לא רגילים בתוך הקירות
חומרי מניעה ותחזוקה כעזרה ראשונה
ברשתות השיווק קיימים מגוון חומרים לפתיחת סתימות לשימוש ביתי. אלו חומרים, שמטרתם להמיס את השומן והלכלוך שמצטבר בדפנות הצינורות, ובכך לפתוח את הצינור ולאפשר זרימה חלקה וטובה של נוזלים. שימו לב, שמומלץ להשתמש בחומרים הנוזליים, ולא באבקה על מנת להימנע ככל שאפשר משאיפת החומר, שכן הוא רעיל ומסוכן.
כמו כן, מומלץ להצטייד בפומפה, שיעילה בפתיחת סתימות קלות ונקודתיות בכיורים, באסלות ובאמבטיות, וסביר שתהיה לכם לעזר בשלב כזה או אחר במהלך חייכם. בכל מקרה, היא בטח לא תזיק.
פתיחת סתימה בכיור
מרבית הסתימות בכיור נוצרות מסתימה של הסיפון- מיכל הפלסטיק הקטן שנמצא מתחת לכיור, ותפקידו למנוע יציאת חומרים כבדים לצנרת הביוב ומניעת עליית ריחות לא נעימים.
לצורך פתיחת סתימה בכיור יש להניח דלי מתחת לסיפון ולפתוח אותו בזהירות, מבלי להפיל את הגומייה האוטמת אותו לתוך הדלי. לאחר מכן יש לנקות את הסיפון ואת הצינור המחובר אליו, ולסיום לסגור אותו בחזרה תוך הקפדה על סגירה מהודקת.
משסיימנו לעשות זאת, נפתח את זרם המים כדי לוודא שהסיפון מהודק וסגור היטב. נזילת מים מעידה על סגירה לא נכונה או על גומייה ישנה או קרועה. ניתן לרכוש גומיה חדשה בכל טמבוריה או חנות לחומרי בניין.
פתיחת סתימה באסלה
סתימה בשירותים היא אחד הדברים הכי פחות נעימים שיכולים לקרות לכם. אך אם תצאו לרגע מאזור הנוחות, תוכלו לפתור זאת בקלות.
לפני שתיגשו למלאכה הניחו מגבות בסביבת האסלה (רק ליתר בטחון), שפכו נוזל כלים לתוך האסלה, ומייד אחר כך הוסיפו דלי של מים חמים. הניחו למים ולסבון למשך 20 דקות או עד שהמים ישובו לגובה תקין ושפכו דלי נוסף של מים חמים. משסיימתם, הכניסו פומפה לאסלה, וודאו שהיא מכסה את פתח הניקוז ופמפמו עד לפתיחת הסתימה.
בתקווה שמאמציכם הואילו, נסו להוריד את המים באסלה.
פתיחת סתימה באמבטיה
במידה ומי האמבטיה עולים על גדותיהם, פתחו את פתח הניקוז בעזרת מברג או סכין, אתרו את מקור הסתימה (מומלץ להשתמש בכפפות ובפנס) ושלפו את מקור הסתימה. בדרך כלל אלו שערות שהצטברו או לכלוך שנוקז לתעלה בעת שטיפת מרצפות הבית.
אם מאמציכם לא הניבו פרי, היעזרו בפומפה. וודאו שפיית הפומפה מכסה את חור הניקוז, ושמפלס המים עובר את פיית הפומפה. פמפמו וקוו שהסתימה תשתחרר.
כשכלו כל הקיצים
אם לא הצלחתם לפענח מהו מקור הסתימה או שלא הצלחתם לפתור את הבעיה, סביר להניח שמדובר בבעיה מורכבת יותר או בתקלה שמצויה במעמקי צנרת הבית או הביוב. במקרים אלו מומלץ להזמין חברה, שמתמחה בפתיחת סתימות, ולתת למקצוענים לעשות את העבודה המלוכלכת.